İŞİTME SAĞLIĞI AİLESİNE DUYURUMUZDUR.

İŞİTME SAĞLIĞI AİLESİNE DUYURUMUZDUR
İşitme Profesyonelleri Derneği 1. Olağan Genel Kurulu 16 Aralık 2017 Cumartesi günü Ankara Ataköşk Otel’de yapıldı. Katılım gösteren ve katkı sunan tüm üyelerimize teşekkür ederiz.
Genel kurul sonrası yaptığımız Workshop için emek harcayarak bizlere vaka örnekleri hazırlayan ve sunan Başak Hanım, Şeyda Hanım ve Çağlar Bey’e dernek yönetim kurulumuz olarak teşekkür ederiz.
Workshop sonrası yaptığımız sektör paneline katılım gösteren Sektörün kıymetli temsilcilerinden (bayanlara öncelik ve diğerleri alfabetik yazımla) Seda Hanım, Arslan Bey, Can Bey, Korhan Bey ve Şenol Bey’e teşekkür ederiz.
Sektörümüzün güncel konularından olan SGK Sözleşmesi konusunda görüşmek ve ortak eylem planı belirlemek adına bizlerle olan İŞİTSAD Yönetim Kurulu’na teşekkür ederiz.
Yaptığımız panel sonunda ortak olarak aldığımız kararlar şöyledir;
1-İşitme Cihazı Satış ve Uygulama Merkezleri olarak önceliğimiz işitme cihazı kullanıcılarının memnun kullanıcı olabilmelerini sağlayabilmektir.
2-Sözleşmedeki sakıncalı maddeler için gerekçeli sebepler belirtilerek düzeltme talebinde bulunacağız. Kurumun da bu konuda bizleri anlayışla karşılayacağını umut ediyoruz.
3-İtiraz edeceğimiz maddelerin değiştirilmesi için güç birliği yaparak ortak eylem ve söylemlerde bulunacağız. Sözleşmenin imzalanabilir hale gelmesi için yapacağımız başvurularımızın olumlu olarak sonuçlanmasını bekleyeceğiz ve istediğimiz düzeltmeler yapıldığında sözleşmelerimizi imzalayacağız.
4-Çok kısa süre içinde sizlerle de paylaşacağımız gerekçeli itiraz dilekçesinin her bir merkez sahibi olarak sizlerin de bireysel olarak BİMER’e yazmanızı talep edeceğiz.
5-Güncel olarak İşitme Merkezleri sorumlu müdürlerinin odyolog olması için yapılan girişimlere yönelik olarak hiç kimsenin mağdur edilmemesi için gerekli olan çalışmalar başlatılmış olup gerekli başvurular yapılacaktır. İŞPRODER olarak tüm meslek gruplarına eşit mesafede olduğumuzun bilinmesini ve bu konuda şüphesi olanların www.isproder.org adresinde mevcut olan kuruluş çağrısı yazımızı tekrar okumalarını rica ederiz.
Halkın işitme sağlığını öncelik olarak gören tüm kişi, kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmaya, mümkün olabilecek katkıları sunmaya hazır olduğumuzun bilinmesini arzu ederek tüm sektöre saygılarımızı sunarız.
Alim ERKEN
İşitme Profesyonelleri Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

.